15 Aralık 2010 Çarşamba

Noel üstü Milano'da vitrinler

Aslında başlık Noel üstü Milano'da ışıklar olacaktı ama sabah erken gittim ve ışıklar pek gözükmüyordu ama her zamanki gibi Avrupa'nın en önemli moda şehri Milano'da ışıklandırma yine az ve ruhsuzdu.Duomo kilisesinin camlarının kenarları ışıklandırılmış ve gece güzelmiş ama tabii ben göremezdim o saatte. Sabahın dokuzbuçuğunda yağmurlu ve gri hava olduğu için ışıklandırmalar açıktı ama gördüğüm beni tatmin etmedi.Annem yazımı okuyunca eminim sonra bana diyecek ' Şekerim alınma ama ben senelerdir bu şehirde noel ışıklandırması çok zayıf  diyorum'

Birkaç fotoğrafı alt yazı ile koyuyorum ama esas görsellik vitrinlerde.Bari Duomo meydanın ortasındaki ağacı  şıkır şıkır yapsalarmış. Tiffany bu ağacı sadece beyaz çiçeklerle süslemiş ama çirkin.Başka ışık yok bence olsa yanardı. Birde yanına konteynerdan dükkan koymuş. Millet sırada idi ve ışıklardan çok mücevherler ile ilgiliydi. Gümüş aksesuarlar filan daha ucuz tabii ondandır. Mücevherci Tiffany'sin yap şöyle ihtişamlı insanın içini açan bir ağaç!!! Ekolojik bir nedeni varsa bilemem ama hiç sanmıyorum.
Herkes burada Gucci,Valentino,Ferragamo,Versace vs vs sizce de sönük değil mi?
Via Monte Napoleone


Moda caddesi Monte Napoleone
Yine başka bir moda caddesi Via Spiga.D&G, Tod's, Miu miu,Prada daha başka birçok ünlü modacının dükkanları burada.Herhalde çok modern bir tasarımcı ışıklandırmış.Gömlek,pantolan gibi giysilerden ışıklandırma.Hiç beğenmedim.Ben romantik ışıklandırma seviyorum.Strasbourg Fransa'da hayatımda en beğendiğim ışıkları ve süsleri görmüştüm.Blogda yazdım ve fotoğraf koydum ama yetmez güzelliğini anlatmaya.

Galeria Vittorio Emanuele'yi sevdim içindeki balkonlar ışıklandırılmış ve ortaçağdan kalma bayraklar 
  vardı nedense hoşuma gitti.
Via Spiga

 Bu arada tüm Duomo meydanını çevreleyen binaların balkonları  ısıklandırılmıştı ama bir kat sadece.Işıl ışıl olmuyor o zaman.Italya'da elektrik çok pahalı ama başka şehirleri ışıl ışıl valla.Birtek Milano belediyesi mi fakir? Bence umursamıyorlar fazla. Nasılsa deli gibi insan alışverişe geliyor zaten.
Nitekim tekstil ve moda sektöründe olan bazı Türk arkadaşlarım ' aman vitrin fotoğrafı çek' dediler.Yağmura rağmen onlar için yürüdükçe çektim çekebildiğimi çünkü kapıda duran görevli görürse çektirmiyor nedense. Bazen yakalanmamak için hızlı çekince makinayı titrettim tabii. Bu fotoğrafları da sıra ile koyacağım. Bari biraz vitrin dolaşıyor gibi olun.Hatırladıklarımın altına yazacağım kimin.Aslında ben blogda böyle bir yazım olmayacaktı ama madem bol fotoğraf çektim bari herkes görsün dedim. Arkadaşlarıma da bloga bakın diyeceğim.Belki Milano ve vitrin düzenlemesi ile ilgilenen başkaları vardır bunları görürler ve yazım bir işe yarar:)

Yalnız sıra sıra  fotoğraflara geçmeden önce 20 Kasım'da sonunda Milano'da açılan GAP mağazası hakkında görüşlerimi yazmak isterim.Yıllarca bekledik ve sonunda kavuştuk.Mağaza çok şık ama ben koleksiyonda hayal kırıklığına uğradım. O sportif rahat Amerikan tarzı hava çok az. Bilhassa büyükler için olan koleksiyon çok abiye.Bir iki kere Türkiye mağazalarındaki  gördüğüm tarz bu değil.
 

 Gap Milano açılışı için Valentino limited edition bir koleksiyon yapmış bir tek onun bşr ceketine bayıldım.Hemen yanında Banana Republic açıldı.Onu da severim ve mağaza çok hoş olmuş ama yine koleksiyon beni açmadı. Mağazaları çektim bende.



Valla bence Abercrombie Ny ile hiçbiri yarış edemez.Ben zaten bayılıyorum çünkü spor ve country chic bir tarzı var.Biraz Ralph Lauren biraz college havası var.Devamlı yeni model geliyor.Mallar satılınca bir yenisi gelmiyor o yüzden hiç indirim yok.Milano dışında başka yerde mağazası yok diye tatili fırsat bilip tüm Italya bilhassa Kuzey İtalya bu mağazaya akmış sanki.Demek bu tarzı benim kadar başka İtalyanlarda seviyor.Gap bunun yanında sinek avlıyordu.Gözlerime inanamadım,bir km'ye yakın kuyruk vardı.Ben beklemedim tabii! Milano'da yaşıyorum ve istediğim an dönerim ama görüntüledim.Yağmur altında bekliyorlardı insanlar saatlerce.

Evet şimdi vitrin sov başlıyor!! Hatırladıklarımın altına yazıyorum mağaza ismini yoksa yorumsuz olacaklar.Önce düzenleme yapmaya başladım ama olmuyor. İpin ucu kaçtı. Sağ sol yaparak ve süsleyerek bu kadar çok resim koyana kadar zamanım geçiyor.Daha Yoga staj yazım olacak sizlere sonra Noel yemekleri. Amat kitabı bitiyor.Resimleri düzenlersem bunları yazamayacağım. Bu aralar şirkette işlerim inanılmaz yoğun.Bloga çok az zamanım kalıyor zaten.Nasılsa fotoğrafları alt alta geçse bile ilgilenenler büyütüp bakacak.Yani alt alta olsa da affedin beni lütfen.Gerçek halleri çok daha güzeldi.Yağmurlu havada bu kadar çekebildim.İnşallah büyütünce net görülür.Okuyan herkes yorum yazsın tanıdık tanımadık.Yorum gelince tanımadığım bir sürü kişinin beni okuduğuna bir kez daha emin oluyor ve sevindirik oluyorum.


Liu Jo

sisley

sisley

diesel

phard

chanel

chanel(ben çok sevdim)

chanel

miu miu

miu miu

fendi

prada

prada


tod's

tod's

Dolce Gabbana

Dolce Gabbana

Dolce Gabbana

Dolce Gabbana

dior

dior

Armani

Armani

Versace

Versace


isim hatırlamıyorum ama bayıldım


burberry

burberry

burberry


 Bu arada Replay mağazasına bayıldım.Aslında birkaç senedir böyle ama ilk defa girmeye zaman ayırdım.Tüm duvarlar canlı bitki dolu sanki bir orman.







Bu ara sonrası vitrin fotoğraflarına devam:))

Moschino







H&M


H&M



La Rinascente boydan boya olan uzun vitrinine sanatçılara yaptırdıkları kağıt süslemeleri koymuşlar.Bunları sevdim.
 


 





Motivi
Calzedonia
Luisa Spagnoli
Nadine
Yazımı  noel konulu tatlı fotoğrafları  daha doğrusu pastane gibi bir yerin vitrini ile bitiriyorum.



4 yorum:

kuzum dedi ki...

Slm cnm,
Nihayet bu yazını merakla beklememe rağmen ancak okuyabildim.Yorumuna kesinlikle katılıyorum süslemeleri çok zayıf buldum. Avrupa da daha süslü bir çok şehir var....
Özellikle modanın duayeni olan marklar ÇOK sönük, sade vitrinler yapmışlar .acaba özellikle bu sadeliğimi benimsedi hepsi diye düşünmedim değil....
Daha hazır giyim olan yada spor markalar daha süsülü vitrinler yapmış ve o klasik noel havasını yaşatmışlar.Reply çok enterasan olmuş gerçekten .Doğal bitki ile süsleme çok moda. Yeni bir oluşum bu konuda şimdi adını hatırlamadığım bir mimar var yanlış hatırlamıyorsam .Avrupada bir çok dış binayıda bu şekilde giydiriyor .Muhteşem oluyor birkaç dergide bununla ilgili yazılar ve fotoğraflar görmüştüm çok çarpıcı doğrusu:)
Abercrombideki kuyruğa inanamadım çılgınlık doğrusu üstüne para verseler böyle bir kuyruğa asla girmem doğrusu .........
Seninle beraber biraz dolaşmış olduk,ellerine sağlık cnm .Güzel noel yemek yazılarını da keyifle bekliyoruz .İzmir den kucak dolusu sevgiler ve öpücükler sana:))

Carriemel dedi ki...

kuzum: bu arada tiffany ağacı akşam beyaz ışıklanıyormuş ve güzel oluyormuş. Duomo kilise camları da ışıklı akşam güzelmiş. Ama ben göremedim.ben yalnız az ışıklı derken genel ortamı kast ettim. Sokaklar ve binalar.Vitrinleri kast etmedim.öpücükler

Mayni dedi ki...

Geçen kış Milanodaydım özlemişimmm
Fotoğraflar iyi geldi, teşekkür ederim:)
Mutlu yıllarrr

Carriemel dedi ki...

mayni-cok sevindim.yazilarimi arkadaslarimin disindaki kisilerde okuyor biliyorum ama boyle not dusulunce cok hosuma gidiyor.. biraz gezme hissi verdi ise sevindim. bari bahar vitrinlerini de yapayim. size de iyi yillar dilerim...