17 Mart 2010 Çarşamba

Mine Vaganti,Serseri Mayınlar


Blog açtığımdan beri topu topu dört film hakkında yazmışım ama demiştim nadir yazacağım diye. Çok film seyrediyorum ve her seyrettiğim filmi yazsam olmaz. Zaten filmlerin konusu hakkında her zaman bilgiler var internette,trailer'lar süper. Benim yazmama ne gerek var?? Ancak film başımı döndürünce yazıyorum.

Canım Ferzan Özpetek'in son filmi Mine Vaganti İtalya'da gösterime girdi ve kız arkadaşlarımla dün akşam gittik. Hiçbir filmini kaçırmadım ve hala en sevdiğim Cahil Periler filmidir ama bu film de hemen ikinci sırayı aldı. Bayıldım!!! Türkiye'de Serseri Mayınlar adı altında oynacak. Sakın kaçırmayın. Özpetek Roma'da yaşıyor ve bu ülkeyi de çok iyi tanıyor bence. En iyi italyan oyuncuları şeçiyor filmlerine.Bende tüm oyuncuları tanıdığım için daha da zevk alıyorum. Başrolde daha önce Italians filmi yazımda bahsettiğim Riccardo Scamarcio var. Ona hastayım,çok çekici bence. Bu filmde Tommaso adlı homoseksüel bir erkeği canlandırıyor ve çok başarılı. Güney Italya'nın Lecce şehrinde bir makarna üreticisi ve zengin bir ailenin hayatı anlatılıyor. Tommaso Roma'da yaşıyor ve bir ortaklık imzası için eve dönüyor ve bunu fırsat bilip hayatının önemli sırrını ailesine açıklamak isterken olaylar bambaşka bir şekilde gelişiyor. Anlatmayacağım tabii süpriz. Bu arada Lecce ne güzel bir şehirmiş öyle..

Yukarıda film üstüne trailer'ı link verdim. Lütfen seyredin. Arka planda filmin ana şarkısı olan '50 mila' var. Bu şarkı Giuliano Palma'nın ama yeni seslerden Nina Zilli söylemiş. Enfes bir şarkı altta size şarkının full videosunu da koyuyorum.

Özpetek her filminde muhakkak Sezen Aksu'dan bir parça koyuyor.Bazen arka planda ve tanımayan anlamıyor ama bu filmin son sahnesinde Kutlama şarkısını koymuş. Uzun uzun hem de sahne boyunca. Süprizi bozdum ama benim halimi düşünün; zaten Sezen'e taparım,filme bayıldım ve son sahne de o duru sesi ile Türkçe söylemeye başlayınca yaşlar gözümden ip gibi aktı. Yine başka gönderme ise fabrikada Tommaso kızkardeşine homoseksüel olduğunu söylerken arka planda İstanbul'un önemli bir camisinin eski bir resmi gözüküyor. Dikkat edene. E be ben Türküm hemen de gördüm. Kaçar mı?

Özpetek'in yurdunu unutmadan, filmlerinin çoğuna Türkiye ile ilgili birşey koyması çok hoşuma gidiyor. Zaten kendisine bayılıyorum. Olurda tesadüfen beni okursa ona sevgilerimi yolluyorum. Hayalim Italya'da birgün,bir yerde onunla karşılaşmak ve tanışmak. Koşup yanına Türkçe konuşuvereceğım. Bu birgün olacak hissediyorum. Bu filmi babasına adamış,herhalde o da zamanında filmde anlatılanlara benzer sorunlar yaşadı babası ile diye düşündüm.

Son bir yorum ve sonra sizi 50mila şarkısını dinlemeye bırakıyorum. Ben gay olan erkeklerin kadınlara nadirde olsa aşık obileceğine inanıyorum ama devamı gelmiyor çünkü cinsel birşey hissetmiyorlar, sadece kafaca ve duygusal bir ilgi duyuyorlar. Cahil Periler'de bunu gördük bence bu filmde de var. Şahsi yorumum bu; tanışırsam kendisine ilk soracağım sorulardan biri bu olacaktır.

Youtube'dan veriyorlar hep şarkının videosunu maalesef. Umarım açılır hala yasak mı bilmiyorum Türkiye'de??. Açamazsanız bari dinleyin diye birde fizy link veriyorum.

7 yorum:

emel dedi ki...

maalesef youtube hala yasak... :( ne acı di mi? bana göre de 1.cahil periler,2.mükemmel bir gün 'dür ama daha bunu seyretmedim,bakalım.lecce'yi anlata anlata bitiremiyor devamlı giden bi arkadaşım,sen mutlaka görmüşsündür...film sırf lecce için bile seyredilir eğer anlattıkları gibiyse... ama ben ferzanın büyük bi hayranı olarak bu filmin de iyi olduğuna inanıyorum. makarna,italya,homosexual olsa da bi sürü yakışıklı...daha ne ister insan di mi?....:))))

Carriemel dedi ki...

aynen öyle. başroldeki tommaso süper ama onun abisini oynayana da dikkat et. Trailer seyredersin o youtube değil mymovies'den. açılması lazım.50mila dinlemek içinde fizy açılıyor demi? Lecce görmedim valla çok uzak,topukta.. Birgün gideceğm ama.

emel dedi ki...

fizy açılıyo merak etme....:))) dün bütün gün "çinkuanto mila" diye dolaştım zati....:)))))))))

Adsız dedi ki...

merhaba canım

Ben Özpetek,Ferzan Özpetek.Bloğunu yakından takip ediyorum.Bende sana hayranım.Hayranım olduğunu bilsem daha önce yazardım uleyynnn.:))))İstermisin senide oynatayım yeni filmimde.:))

coni3231 dedi ki...

Ferzan Özpetek yine çok sıcak ve içten bir film yapmış. Film boyunca duygudan duyguya uçuyorsunuz. Müzikler herzamanki gibi süper. Ferzan italyanları, türkleri kısaca akdeniz insanını çok iyi tanıyor.

Sevdiğiniz dizi gibi filmleri. Bir sonraki için bir hafta beklemek istemiyorsunuz, hemen elinizin altında olsun istiuorsunuz...

Son bir nokta. "Bir Ömür Yetmez" de çok başarılı bir filmdi bence...

İtalya ya sevgiler...

Carriemel dedi ki...

x coni: bir ömür yetmez evet Saturno Contro iyi filmdi. kötü filmi yokki adamın zaten. Bu ama en iyilerinden bence.. Italya'da inanılmaz beğenildi.Serra Yılmaz yoktu yine bu sefer. Onun kitap tanıtımı vardı Cuma Milano'da gidemedim ve üzüldüm.

Carriemel dedi ki...

X adsız: adsız hala zector diye imzalamayı öğrenemedin uleyn dermişim!! İnan ilk cümleyi okuduğumda o zannettim sonra hemen sen olduğunu anladım. Yani benimle dalga geçmesen olmaz:) Birgün gerçekten tanışırsam nanik yapacağım sana arkadaşım. Ferzan Bey okursanız müdahale edin lütfen benim hislerimle dalga geçen güya çok yakın arkadaşım olacak zata.