15 Mart 2010 Pazartesi

Bomba kurabiyeler

Resimleri görünce canınız çekecek eminim.Nitekim sıkı takipçisi olduğum blog Cafe Fernando'daki yazıyı okuduğumda ağzımın suyu akmıştı ve 'birgün bunlardan bende yaparım' demiştim. M&M çikolatalarını çok severim ve onlarla ilk tanışmam sanırım altı yedi yaşında teyzemin nişanında olmuştu. O zamanki boyuma göre çok yüksek olan bir büfenin üzerinde teyzemin gümüş nişan gondolu duruyordu ve ağzına kadar M&M ile doluydu. Bu şık ve zarif gümüş gondol içi rengarenk çikolatalı şekerler ile bana büyüleyici gelmişti. O zamanlar İzmir'de bu şekerler sadece herkesin bildiği Alsancak semtinin bir pasajında olan Amerikan Pazarı'nda bulunurdu. Damat bey Nato'da çalıştığı için bunları bulmada sorun olmamıştı:)Büyük olaydı yani. Avuç avuç yemiştik sonra tabii.
Cafe Fernando Cenk bu kurabiyeyi klasik M&M ile yapmış hatta okursanız kendi ismini yazdırmış şekerlere. Benim favori M&M'lerim ise içinde çikolata ve Amerikan yer fıstğı dolu olanlar. M&M üç çeşittir çünkü.
Hayatta en sevdiğim kurabiyelerden biri Amerikan chocolate chip cookies'dir ve bu özel tarif aslında o kurabiye ama üstüne M&M eklenmiş.Muhteşem bir birleşim,müthiş kalori. İsteyen Cafe Fernando'dan da okuyabilir ama ben tarifi yine de onun yazışına aynen sadık kalarak yazıyorum. Bayılacaksınız. Şekersiz kahve ve bilhassa espresso ya da nescafe ile çok yakışıyor. Dün üçer üçer götürdük evde.
24 adet kurabiye çıkıyor.

2 su bardağı un
3/4 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
225 gr tereyağı,oda sıcaklığında
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı kahverengi şeker
2 yumurta
2 çay kaşığı vanilya özütü
280 gr bittersweet çikolata,irili ufaklı kıyılmış
110 gr m&m çikolata demiş Fernando ben üçer adet koydum kurabiye başına çünkü dedim ya ben içi fıstıklılardan kullandım.

Bir kapta un,tuz ve karbonatı karıştırın. Oda sıcaklığına gelmiş tereyağını mikserle 1 dakika çırpın,şekerleri ekleyip çırpmaya devam edin sonra yumurtaları ekleyip iyice karıştırın sonra vanilya özütünü de ekleyip çırpmaya devam edin. Mikser hızını en düşük ayara getirip üç kerede ekleyerek karıştırmaya devam edin. Sonra tahta kaşık veya spatula ile iri kıyılmış bitter çikolataları hamura eşit şekilde karıştırın.

Bu hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin çünkü soğuyacağı için sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparmak daha kolay olacak. Parçaları aynı tip bir kaşık ya da dondurma kaşığı ile almanızı öneriyor o,hepsi aynı boy olsun diye. Ben denedim ve çok rahat tabii. Parşömen kağıdı sarılmış tepsiye parçaları 5 cm ara ile dizin ve üzerlerini hafifçe bastırın.

Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 10-11 dakika pişirin. Çıkarır çıkarmaz M&M çikolatalarını hafifçe bastırarak kurabiyerlerin üzerine dizin ve soğumaya bırakın. (dikkat kesinlikle M&M'ler pişim sonrası konuyor yoksa boyaları akıyor..)

4 yorum:

emel dedi ki...

ben de görmüştüm bunları fernando'da ama sanki şekilsiz gibi gelmişlerdi...hani uyduruk kurabiye gibi....hemen yapiim bakiim nası olcak.....:)))

Carriemel dedi ki...

valla şekil bende tam tutturamadım.biraz yayılıyorlar ama kocaman süper tatlı kurabiyeler. bence içi amerikan fıstıklı olan M&M çok yakıştı.Sabah espresso ile götürdüm bir tane.. Şimdi sırada senin o öldürücü tarçınlılar var ama Nisan ayını bulur yapmam artık

GNC dedi ki...

Valla şimdi çok heveslendim bak. Bu hafta sonu nöbetçiyim haftaya çocuklara kesin yapacam. Rengarenk şekerlerle süslü görüntüsü çocukları çıldırtacak bence :) Çok saol güzelim sen böyle tiyolar vermeye devam et bize :))

Carriemel dedi ki...

valla gnc benim kız bayıldı.Seçici oğlum ağzına koymadı ama senin bahsettiğn çocuklar kesin yer ve bayılıyorlar. Onlar evveallah herşeyı yiyorlar ve aferin onlara. Ben kolestrolu az olan tereyağ kullandım.Bilmem orada var mı?