16 Aralık 2009 Çarşamba

Noel Baba' nın evi

Bu yazıma ne ad vereceğimi bilemedim.. Keyifle yaptığım bir şey diye keyifli gezintileri seçtim. Milano'da ve bizim yaşadığımız şehrin dışında olan kasabalarda sokaklar,kiliseler bazı belediye binaları hep ışıklandırıldı. Bir kere gece geç vakit, trafik yokken çıkıp tüm Milano ışıklarının fotoğraflarını çekmek istiyorum ama maalesef hala zamanım olmadı bunu yapmak için. Amaaaaaa burnumun dibinde Melegnano kasabasında olan ve şimdiye kadar gördüğüm en güzel ışıklara sahip olan Noel Baba evinin fotoğraflarını çektim.

Bu evin sahibi bir elektrikçi ve her sene ışıkları daha da artırıyor ve kendi kuruyor. 200.000'e yakın ışık var. Önce yüze yakın ışıkla başlamış ve bu sayıya ulaşmış. Bayağı meşhur ve kendi internet sitesi var. Neden başlamış tarihini okumak ve teknik bilgileri almak için bakmanızı tavsiye ederim. Açılınca sağ alttaki ingiliz bayrağına tıklarsanız ingilizce okuyabilirsiniz.

Geçen akşam bale kursu çıkışı kızımı götürdüm. Hava çok soğuktu ve o yorgundu herhalde çünkü biraz korktu evi görünce. Fazla bakmak istemedi. Ben şaşırdım tabii. Çocuklar bir alem! Ne geçti acaba kafasından o anda? Neyse çabucak fotoğrafları çektim ve koyuyorum. Sitesinde de var ama olsun benimkiler çeşitli. Işıklar devamlı yanıp sönüyor ve renk değiştiriyorlar. Devamlı fotoğraf çekesi geliyor insanın.




Evin kapısında posta kutusu var çocuklar Noel Baba için istek mektuplarını bırakıyorlar. Gidip gören onlarca çocuk ve büyüğü mutlu edip içini açan ve bu ışık şölenini veren bay Massimo'ya çok teşekkür edip,helal olsun diyorum.






2 yorum:

KUZUM dedi ki...

SLM,
BAYILDIM NOEL BABA EVİNE .ÖZELLİKLEDE KIZAĞI ÇEKEN GEYİKLERİN IŞIKLANDIRMASINA.
SAĞOL CNM BİZLERLEDE PAYLAŞTIĞIN İÇİN.
SEVGİLER

GNC dedi ki...

Güzelim yorum yazamadığım için blogu takip etmediğimi sanma sakın. Her yazını satır satır okuyorum. Geçte olsa, geriden takip etsemde okuyorum. Hatta zaman zaman okudukça fesatlanıyorum :) Bak yine bir kitap bitirmiş bu kadar çok işin arasında hangi arada derede devirdi bu kitabı!! :)))diyorum. Senin yazılarını okudukça insanın isterse herşeyi bir yerlere sığdırabileceğine inanıyorum ve kendime kızıyorum. Sana bu konuda bayılıyorum :))
Neyse, gelelim şu güzel noel resimlerine. Harika resimler. KESİNLİKLE HARİKA. Acaba bu amca bizim Alışveriş Mekezini de süsler mi :) Bizimkiler çok acemi bu konuda. :))