28 Kasım 2008 Cuma

Kahve keyfi



Italyan kahvesi espressoya bayiliyorum.. Tabii iy ve okkali yapilirsa. Turkiye'de cok sulu yapiyorlar.. Burada okkali ve kendi deyimleri ile kisa yapiyorlar.Tadi muhtesem hali ile Italya espresso'nun annesi ama hemen ayak ustu icilip bitiveriyor.. Turk kahvesi is daha baska bir tat..O da ayri guzel. Uzun uzun iciyorsun agzina kahvenin telvesi de geliyor.. Yani apayri bir keyif ..Nedense yalniz icmeyi hic sevmiyorum. Cok nadir yalniz basima turk kahvesi icmisimdir.

Cok sevgili bir kiz arkadasimin hediyesi tarcin aromali turk kahvemi acmak icin annemi bekledim. Bana bu yaz hediye edilmisti dusunun!! Dun aksam o guzel siyah "haremlique" kutusundan cikardik.. (kutu bosalinca kesin turk kahve kutusu olacak ve sanirim hep haremlique tarcinli kahve ile dolu olacak) Icindeki ambalajdan kahveyi kutuya doktuk. Tarcinlar cokmustur diye iyice bir karistirdik. O taptigim tarcin kokusu , diger sevdigim cifte kavrulmus kahve kokusu ile karisti ve burnuma o enfes kokuyu yavas yavas cekerken kendimi cok iyi hissettim..Tadi ise baska bir guzel. Ben zaten az sekerli icerim. Kahveyi icerken arada rahatsiz etmeyecek kadar hafif tarcin kokusu geliyordu.. Haremlique sakizli kahve de satiyormus. Istanbul'a yakinda gidecegim.. Sanirim ilk isim oraya ugramak olacak.. Bu guzel tada anne ile sohbette eklenince keyfim tam oldu valla. Agzim kulaklarimda:))

2 yorum:

Adsız dedi ki...

carriemel cim evet tarçınlı kahve süper..bizde geçen cumartesi kuzumun evine davetliydik..dost kız lar buluştuk..bende bayyıldım kahve tadına..biliyorsun ben zaten kahve delisi:)))sakızlı tadı biliyordum ama tarçınlı dahada süper..
beraberde kahve keyfi yapmak dileği ile..şöminemin karşısından sana kahvemle sevgilerimi yolluyorum..orta kahve seni öper:)))

Adsız dedi ki...

Uzun senelerdir hemen hemen hic gormeden gun gecirmedigim en buyuk destegim ve can dostumla birkac zamandir ayri sehirlerde olmamiz nedeniyle gorusemiyorduk. 23 nisan vesile oldu dort gunlugune evime dondum...Ilk programimi onunla yaptim, cok da iyi oldu keyifli mi keyifli bir ogleden sonra gecirdim/k. Hatta bir ara kiz kardeside bize katildi, ailecek o kadar ictenler ki,irsi! Anlatmama gerek yok sende zaten benim kadar biliyorsun ama ben o kadar ozlemisimki soylemden edemedim... Kahve icelim icmeyelim derken o sirada senin blongdan soz acildi...Kostura kostura gelip baktim gercekten cok mutluluk verici ve guzel olmus...super!
Biz dun sonucta kahve icmedik , gerci kalori bakimindan diyetimizede uymuyor biz sarap icmeyi bol kremali milfoy falan yemeyi tercih ettik. Ama geldiginde seni muhakkak Haremlique turk kahvesi keyfine bekliyorum, simdi yeni kakuleli aromalisida var...onu birlikte tadalim;)
sevgiler