Önce spumante Ferrari ile açılısı yaptık.Aperatif olarak tortilla chips  vardı acı domatesli sosla ve baccala ve patates puresi ile dolu kızarmış  köfte vardı.Baccala balığı beyaz merluzzo.Merluzzo adlı balığın Türkçe  ismi morina imiş.İngilizce baccala için wikipedia salt cod diyor.
Bunları atıştırdıktan sonra sofraya oturduk.   
Önce soğuk başlangıç olarak istridye ve istakoz vardı.Bunları süpermarketten aldığı için menude belirtmemiş bile ama ben görüntüledim çünkü istiridyeyi
ailesinden.Bunu da fotoğrafta gördüğünüz gibi bol domates soslu ve hafif acıli yapmış.Bu da çok kolay bir yemektir ve bir o kadar lezzetlidir.Her sene yapar bunu zaten.Ekmeklerimizi suyuna banarak yerken kalamar dolması yani calamari ripieni geldi. Kalamar yani mürekkep balığı tabii bizdekilerden büyük.İçini fasulye,karides ve kalamarla doldurmuş ve kızartmış.Fotoğrafı görüp bu ılık kızarmış kalamarı ısırıp ağzınıza gelen o fasulye,karides ve kalamar püremsi karışımı hayal edince açsanız eğer kötü olacaksınız.Yanında güzel soğuk İsğanyol chardonnay'i de yudumluyorduk.
 Sonra 'secondo piatto' geldi ve bence gecenin yıldızı buydu:) Enişte kendini yine aşmış.İnanılmaz uğraştırıcı bir tarif. Levrekleri alıyorsun fileto olarak ve bunların üstüne ve altına füme kılıç balığı ve somon balığı dilimleri yerleştiriyorsun.Ama önceden çok ince kıydığın lahanayı(o çin lahanası kullanmış) ve scalogno'yu zeytinyağ ve tereyağıyla pişiriyorsun.Scalogno bir cins soğan ama daha rafine tariflerde kullanılıyor.
Sonra 'secondo piatto' geldi ve bence gecenin yıldızı buydu:) Enişte kendini yine aşmış.İnanılmaz uğraştırıcı bir tarif. Levrekleri alıyorsun fileto olarak ve bunların üstüne ve altına füme kılıç balığı ve somon balığı dilimleri yerleştiriyorsun.Ama önceden çok ince kıydığın lahanayı(o çin lahanası kullanmış) ve scalogno'yu zeytinyağ ve tereyağıyla pişiriyorsun.Scalogno bir cins soğan ama daha rafine tariflerde kullanılıyor.Sonra bu nefis içi füme balıklarla sarılı levreklere dolduruyorsun.
| Pismeden onceki hali | 
| Pistikten sonra | 
| Muhtesem!! | 
Bu özel sosu taze mascarpone peyniri ile yapmışlar süpermarket alımı değil.O peynirde hani meşhur Italyan tatlısı tiramisu'da vardır tattıysanız eğer.Tiramusunun arasında olan sos.İşte onu kocaman kasede hayal edin ve kaşıkla bu keklerin üstüne döküyorsunuz.Ohhhşş demek lazım demi? Yapmak için yumurta akı, beyazı mascarpone peyniri,az rum veya brandy ve şeker gerekiyor.Tarifi vermiyorum isterseniz google'layıp hemen bulabilirsiniz, videosu bile var.Acaba Türkiye'de bu peynir süpermarketler de bulunur mu? Sanmam belki şarküteri de.Neyse kek dilimlerinin üstüne şöyle kaşık kaşık gezdirdik kremayı.Ben birde tarçın ekiyorum.Sonra meyve,fındık,fıstık yendi.Bir de görümcemin her sene yaptığı sıcak siyah çikolataya batırılmış incirler vardı.Abartarak yediğimiz icin onların tadına varamadik.Ama burada Noel böyle.
Noel gunu yani 25 Aralık kayinvalidemdeydik yine.Orada başlangıç olarak her zaman Italyan soğuk etleri olur.Prosciutto,mortadella,speck,salame ve kendi evde rus salatası yapar.Ayrica somon füme ve hamsi ile ince kızarmış tost ekmeği, zeytin,kurumuş domates filan yendi.Sonra onun spesiyeli ve Milano'luların baş Noel yemeği " ravioli in brodo "vardı.Yani ev yapımı ravioli içi ise kıyma,sucuk gibi baska bir etledolu.Bunlar et suyu içinde pişirilip yeniyor.Pek hazmetirici...Gerçekten espri değil.
 
 
3 yorum:
ALLAHIMMM NE OLUR ÖLMEDEN ÖNCE BANA BÜYÜK ŞEF CARLO NUN NOEL YEMEĞİNDE BULUNMAYI İHSAN EYLE YARABBİM SEVGİLER CARLO ŞEF
COK NEFIS VE DE LEZIIZZ! bAYILIRIM DENIZ URUNLERINE
ABC:ay alemsin valla. tabiki mümkün olacaktır ama noel zamanı olması da gerekli değil bence.
Yorum Gönder