16 Eylül 2009 Çarşamba

Urla katmeri

Bu gunu yaz tatili yazimdan ayri olarak yazayim dedim. Esim benden sonra geldi Turkiye'ye.Onu almaya Izmir'e Rosie ve oglum ile gittik ama perisan olduk.Valizleri gelmedi. Bunu bildirmek ve adres birakmak icin cok oyalandi.Normalde saat 1430 gibi cikacakken saat 1600 gibi cikti havalanindan.Zaten heyecanli ve yorgun olan ogluma da hafif bir fenalik geldi.Tansiyonu dustu, yuzu bembeyaz oldu. Birde oyle vakit kaybettik.Cesme'ye donmeden yolda bari bir kahve icelim diye otobana hemen girmedik.Hadi sahil yolundan gidelim, nostalji olur dedik. Yolda olmadi bir yer bulur gireriz diye dusunduk. Tabii oralari guzel olmus.Yuruyus yollari,park,deniz kenarinda banklar ve deniz daha temiz. Narlidere, Inciralti ardindan Kalabak simdiki cirkin adi ile Yucesahil. Cok eskilere dondum dusuncelerimde aniden.

Anneanne ve dedemin Kalabak'ta sahilde evi vardi. O evi cok severdim ve hala hatirliyorum. Hic unutmam ev satildigi zaman artik terkederken benim minik tahta sezlongum vardi onu orada birakmistik ve asiri uzulmustum.O kadar net hatirliyorumki. Renkli brandali tahta sezlonglari ne zaman gorsem o an aklima gelir.Kalabak ve o bolgenin sari otunun kendine has bir kokusu vardir. O ottan ya da bitkiden tarlalarda pek kalmadi. Bos arsa az cunku. Cesme'de de zaman zaman bos arsa veya tarlalarda bu kokuyu duyarim. Bayilirim, hemen aklima cocuklugum ve Kalabak'taki ev gelir.

Neyse baktik ilerliyoruz ve keyifli hadi o zaman iyice nostalji yapip Urla iskelesine katmer yemege gidelim dedik. Ozlemisim katmeri. Ben ilkokulda iken Pazar gunleri cogu zaman annem ve babamla Urla'ya giderdik.Iskele meydaninda cesme vardi ve enfes bir icme suyu akardi. Bidonlara bu suyu doldururduk.Hemde bir suru kocaman bidona.Anneannem iyi su icmeye pek merakli idi. Sonra evlerde o bidonlardan cam siselere su icildikce doldurulurdu. Genelde yanimiza evden hafta ici pek cikmayan babaannemi alirdik. Ben bu gezmelere bayilirdim. Sulari doldurunca sonra Urla merkeze katmer yemege giderdik. Oradaki kesik kulakli katmerci meshurdu. Sebze meyva satanlarin,bakkalin yaninda kucucuk bir dukkandi. Nasil keyif alirdim. Temiz hava ile acikmis da olurduk. O taze sicak sicak gelen katmerin tadina doyum olmazdi.

Sonra iskeleye subesi acildi. Bizde iste oraya gittik. Bilmiyorum o kesik kulakli ketmerci Urla'nin icinde hala var mi? Yukaridaki fotografi oturdugumuz masadan cektim.

Havaalaninda sinirimiz bozuldugu icin abartip hem kiymali patatesli hem peynirli katmer ismarladik. Birde ben ozledim diye manti soyledik. Yaninda kocaman ayran. Ohh keyfimize diyecek yoktu valla.













3 yorum:

Matilda dedi ki...

valla bende katmeri çok severim benim hayatım 7-22 yaşına kadar urla iskelesinde geçtiği için katmerin lezzet haricinde benim için ferklı bir yeride vardır mesela ailesi arkadaşların ile ilk gidilen yemek gibi.ayran için o kadar gülerdikki sanki ayranda sarhoş olurduk.benim favorim peynir kıyma karışık.bu yaz endere gittiğimiz zaman bize katmer ikram etsin veya oraya gidip yiyelim ordan kahve ve tatlılarımızı yemeğe yani keyif yapmaya Endere gidelim

Carriemel dedi ki...

bunu yapalim matilda... oraya gidip yeriz eger o beceremezse :)) super..

orta kahve dedi ki...

şekerim carriemel oralar gelipte ortakahvene nasıl uğramazsın..çok sevinirdik..birdahakine ara bende uçup geleyim katmerciye:)))matilda ve kuzuda gelir:))))
yemyeşim bahçemden sevgilerle can dost