14 Eylül 2009 Pazartesi

Milano Vogue Fashion Night , 10.09.09

Vogue dergisi dunyanin onemli birkac sehrinde degisik bir aktivite duzenledi. Sadece 10 Eylul gecesi saat 23.30'a kadar tum dukkanlar acikti.Milano sehri de buna dahildi. Modanin merkezi dense bile aslinda cok sonuk buldugum bir sehirdir Milano. Boyle birsey ilk defa Milano'da duzenleniyor. Vogue dergisini tebrik ediyorum cunku cok hos oldu. Sehrin tarihi merkezindeki onemli sokaklarda bulunan tum dukkanlar bu etkinlige katildi. Milano belediyesinin duzenledigi "bir agac evlat edin" kampanyasi dahilinde bazi stilist ve modacilar geliri bu kampanyaya gidecek gadget ve tshirtler yapmis ve satiyorlardi.

Biz is sonrasi sehre vardigimizda saat sekiz olmustu. Muhtesem bir isik vardi. Duomo kathedralini ve altin kapli Meryem Ana'sini, Galleria Vittorio Emanuele'nin girisini cekmekten kendimi alamadim. Herhalde yillar icinde kac kez bu katedralin resmini bloguma koyacagim. Metrodan merdivenlerden cikipta tum ihtisami ile karsima bu yapi cikinca icim aciliyor. Bu hissimi belki daha once yazmisimdir.
Biz butun sokak ve dukkanlari gezemedik. Zaten saat 23 gibi kapamaya basladilar ve bizim ayaklarimiz uc saattir yurumekten cok yorulmustu. Umarim boyle bir etkinlik yeniden duzenlenir cunku cok hos vakit gecirdim ve doyamadim.

Insan normal zamanda girmeye cesaret edemeyecegi dukkanlara girip rahatca dolasabiliyor. Aslinda cok akilica boylece herkesi tesvik etmis oldular. Cogu magazada kucuk kanepeler,sandvicler ile sampanya ya da spumante ikram ediliyorda. Ictigim bardagin sayisini hatirlamiyorum.

Alisveris etmesen bile cok guzel dukkanlara girip cikiyorsun ve fikir ediniyorsun. Zaten icilmis sampanya ile kafan bir hos.Etraf desen inanilmaz guzel ve hos giyinmis kaliteli insanlar ile dolu. Bazi magazalarda birkac unlu artist veya stilist vardi. Biz goremedik ama.Kisacasi tam bir goz banyosu..

Bu"sene moda soyle,sunlar giyilecek" gibi bir yazi yazmiyorum. Dedigim gibi tum dukkanlari goremedim. Gordugum kadari ile bir tek ayakkabi bile ilgimi cekmedi. Bu sene topuklar cizme ve ayakkabi da kotu. Vaktim olur daha ileride Milano'ya gezmeye inersem tam heryeri gezer, o zaman goruslerimi yazarim.

17 senedir bu sehirde yasiyorum meshur via montenapoleone'deki Ralph Lauren magazasina hic girmemistim. Ne kadar buyuk bir hata yaptigimi bu sefer anladim. Girmis bulunduk ve magazaya asik oldum. Zaten stil country ve binici tarzi diyelim ama ayrica cok hos elbiseler var. Yani bir dugun ,nisan icinde harika kiyafetler bulabilirsiniz. Sanirim bu magazasi Ralph Lauren'in sportif modellerinin de haute couture'unu satiyor. Oyle deniyor sanirim. Inanilmaz guzel parcalar var ama fiyatlar cok yuksek. Ruya aleminde dolastim ama kiyafetlerin disinda beni esas etkileyen magaza oldu. Boyle ozenilmis ve kaliteli bir yer gormedim. Sanki bir muze her taraf yagliboya tablo dolu.Ayni zamanda Ralph Lauren Home koleksiyon var en ust katta. Esyalarin,yatak takimlarin ve ev aksesuarlarin guzelligini anlatamam. Cok etkilendim.Milano'ya yolu dusen muhakkak bu magazayi ziyaret etsin. Turk arkadaslarim icin cekiyorum dedim ve ozel izin alip fotograf cektim. Bu kareler ile yaziyi noktaliyorum. Sadece bu magazada sampanya icerek ve bu luksun icinde en az yarim saat kaybettik. Tum sokaklari bitirememiz ondan..Maalesef fotograflar magaza ve koleksiyonun guzelligini tam anlatamiyor.






3 yorum:

KUZUM dedi ki...

Slm cnm varya beni tam can yerinden vurdun. Ama gidebildiğine acaip sevindim biliyorsun ki:)
Umarım bir gün birlikte gezme sansımız olur bu mağazaları...
Fotoğraflar için çok teşekkürler mağaza değil sanki sanat galerisi bayıldım müthiş gerçekten.
Ev tekstili giyimden hatta bazen giyimden önce bile ilgimi çekiyor son yıllardaki yaptığım işten dolayı olsa gerek .
çok keyifli ama baksana ne kadar hoş ortamlar yaratılmış country zaten ayrı bir keyif özellikle ev tekstilinde .çok mutlu oldum bu resimleri görünce sağolasın cnm.
sende çok keyif almışsın belli umarım daha çok tekrarları olur ve gezer bizede izlenimlerini aktarma şansın olur sevgili dostum.

Matilda dedi ki...

gerçekten bende birlikte gitmek isterdim büyülü ve farklı bir dünya bence.hoş anılar bunlar değilmi?

orta kahve dedi ki...

AH CARRİEMELİM BENDE OLMAK İSTEDİ ORALARDA..SÜPER SÜPER..NE BELLİ BAKARSIN BİR GÜN YANINA GELİR BERABER GEZERİZ ALTINKZLAR EKİBİ OLARAK.))))
SEVGİLERRRRR