8 Ocak 2010 Cuma

2010 Kaplan Yılı

Yılın ilk yazısını 8 Ocak günü yazıyorum. Biraz geç kalmışım valla. Öncelikle takvimi güncelledim.Yalnız ben bu yıl bu takvimde uyuyan bebek gibi olmayacağım!! Çok daha hareketli olacağım.Çin ve Tibet astrolojisine göre 2010 Kaplan yılı. Kaplan cesareti,gücü,enerjiyi simgeliyor ve çoğu kişi için yenilikler ile dolu bir yıl olucak.

Ben hayatımda ve işimde bir değişiklik yapmayı düşünmüyorum ama bu yıl kendimi geliştirmek ve zenginleştirmek için Celta yani Cambridge İngilizce öğretmenlik sertifakasını almak için bir kursa katılacağım. Çok ağır bir tempoda olan bu kursa ana dili İngilizce olmayanları da kabul ediyorlar ama İngilizcenin seviyesinin çok iyi derecede olması neredeyse ana dilin gibi bilmen gerekiyor. Aralık ayının ilk haftası hocalar ile ilk görüşmeye gittim ve bana ön kabul teyidini verdiler. Sevincimin tam olması için Mart ayı gibi olacak ikinci görüşmenin de iyi geçmesi ve kursa tam kabul teyidini almam lazım. O zamana kadar bol bol İngilizce gramer çalışıp,' İngilizce nasıl öğretilir? ,bir öğretmen nasıl olmalıdır? ' gibi konularda referans verilen kitapları okumam ve hazırlanmam lazım. Benim yapmak istediğim yoğun bir aylık intensive kurs bazen düzenlenmiyormus çünkü o kursu başarı ile bitirecek yeterli kişi sayısına ulaşamıyorlarmış. Kursun altı aylık daha yavaş ritmli olanı var ama ben full time başka bir işte çalışan biri olarak bunu yapamam.Umarım Temmuz ayında bu kurs düzenlenir ve bende trainee yani öğrencilerden biri olurum.

İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olarak benim üniversite diplomamı bu sertifika çok güzel tamamlayacak. Belki hiçbir zaman öğretmen olmayacağım ama hayatta ne olacağını bilemeyiz. Yıllardır yapmak istediğim bu şeyi gerçekleştirmek için 2010 ideal bir yıl.

Bloguma devamlı yazamayacağım. Önemli olayları,bir konseri,bir yemeği yazacağım elbet ama sevgili okuyucularım çok sık yazı göremeyebilirler. Boş zamanımı bol kitap okumaya ayırmam lazım. Roman ve dergi de okumayacağım sırf İngilizce üzerine okuyacağım. Kurs ve ikinci görüşme öncesi verdikleri ve tamamlamam gereken elli ayrı' task' bir değişle ödev var.

Bu kararı aldığım için çok mutluyum. Ömür boyu öğretmenlik yapmasam bile bu beni kişi olarak zenginleştirecek. Belki devamında ek kurslar alırım ama ilk hedef bu kursa kabul edilmek ve başarı ile tamamlamak. Kursta gün boyu İngilizce ve o dili öğretme üzerine eğitim olacak ama zaman zaman gerçek öğrencilere sınıfta ders verme pratiği de yapacağız. Olur da kabul edilirsem zaten blogda günlük deneyimlerimi ve düşüncelerimi bir ay boyunca yazmak isterim. Biraz da ilerisi ve kendim için..

Yeni yılda ilk yazım benim için olacak yeni bir deneyimden bahsediyor. Heyecanlıyım ve içim ders çalışma arzusu ile dolu. Üniversite yıllarına geri döndüm. Hayatıma gelen bu yeni heyecan ve enerjiden ötürü pek memnunum. Tüm okuyucularıma ve belki de bana arada bir göz atan ama yorum yazmadıkları için tanımadığım diğer kişilere öncelikle sağlıklı ve mutlu bir 2010 diliyorum. Dilerim herkes bu Kaplan yılında bir değişiklik yapar,arzu ettiği bir şeyi gerçekleştirir,istediği bir işi bulur, daha genç olanlar belki anne baba olur, kimileri yeni bir okula başlar,yeni bir dil öğrenir,yeni bir ülkeye gider,yeni bir dans öğrenir,yeni bir işletme açar,yeni bir eser yaratır.... Böyle sayfalarca devam eder insan demi??? Önemli olan gönlünün istediğini bilinçle yapmak.

4 yorum:

GNC dedi ki...

Canım bütün iyi dileklerine yürekten katılıyorum. Bu içindeki çocuk heycanın hiç azalmasın. Yoğun bir tempo olacak belki ama senin kitabında Yoğun Tempo sürekli konu başlığı:) dolayısıyla hiç zorlanacağını sanmam. 2010 da herkezin dileği olsun. İnsanın çok istediği bir şeye doğru yaklaşması gerçekten heycan verici. Çok yuvarlak bir cümle oldu belki ama :)) 2010 için bende çok heycanlıyım. Yepyeni başlangıçların yılı olsun İnşallah.

ingiltere dil okulu dedi ki...

sitenizi çok ilginç buldum emeğinize sağlık....

Cem67 dedi ki...

yinede blogunu çok da ihmal etme :)))

Carriemel dedi ki...

Cem haklısın söz elimden geleni yapacağım..