16 Ocak 2009 Cuma

Schifezza Party!!

Milano'daki kiz arkadaslarimla her sene Noel oncesi aramizda toplaniyoruz. Herkes bir ana yemek,tatli ya da meze getiriyor. Birlikte Noel ve Yilbasi tatilleri oncesi yemek yiyoruz. Amac tabii birbirimizi gormek ama bulusmamiz daha da eglenceli olsun diye son uc senedir ayni gece
"kotu hediyeler yarismasi " yapiyoruz. Biz bu gecemize "schifezza party " adini taktik. Italyanca schifo igrenc demek schifezza pislik igrenclik demek.. Esprili diye adi oyle kaldi. Bu tip kotu hediye yarismalarini Milano'da organize eden baskalari da oldugunu duydum. Biz uc senedir acayip egleniyoruz. Ben herkese tavsiye ederim. Hem elindeki kotu, ise yaramaz hediyelerden kurtuluyorsun hem egleniyorsun . Yarismaya katilmak icin kendine hediye edilmis olan hic begenmedigin, en cirkin, en kitsch hediyeyi getirmek yeterli. Ama satin alip katilirsan ve anlasilirsa aninda eleniyorsun..

Gecen sene ,14 sene once dugunum icin hediye edilen alti meyva seklinde gumus suslu kocaman cam pecetelik ile ben kazandim.. Bu sene de cok iddiali idim ama maalesef kazanamadim.. Kazanmak cok hos bir duygu. Ayrica aramizda 5'er euro topluyoruz. Kazanan birde yaklasik 40 45 euro para da aliyor:)) Bu sene artik anladim; hediye ne kadar buyuk ve kitsch ve suslu ise o kadar kazanma sansi buyuk.. Bazen getirenin kotu buldugu bir hediye cok begeniliyor ve hemen puani dusuyor.. Tabii herkes getirdigi hediyeyi cok guzel paket yapiyor ve hediyelerin hepsi numaralaniyor. Sonra karisik olarak cekilis yapiliyor. Herkes bir kendine hediye cekmis oluyor. Hediyeler acildikca ayri bir samata..

Bu sene de bayagi kotu hediyeler vardi. Guzelce yemegimizi yedik ve sira hediyeleri acmaya geldi. Ilk hediye bir adet takma silikon gogustu bayagi bir dikkat cekti.










ardindan benim katildigim hediye cikti. Beyazit tarafindan aldigim arapca yazili plastik saat !! O da bayagi yanki uyandirdi. Sonra acilan kirmizi yilbasi pufuduk Yamamay terlik begenildi. O hediye ile katilan kazanma sansini hemen kaybetti.

Arkadan yapma cicekten bir masa susu cikti.. O da bayagi cirkin bulundu. Sonra vazomu diyeyim artik size sekerlik mi diyeyim bir fecihat koca cam ve plastik karisik bir biblomsu sey acildi.. En cok
yanki uyandiran ve "dehset birsey bu" dedirten hediye idi.. Ardindan murano camindan bir sac tokasi ve bir anahtarlik cikti.



Igrenc cam kase uzerine dore suslemeli cicekler ile bezenmis melek seklindeki rus bebekli masa susu kazandi.. Sans bu ya onu cekende bendim. Yani eve goturmesi gereken ben oldum. Kural olarak cektigin hediyeyi ya evde saklayacaksin ya da birini bulup vereceksin. Oyle atmak yok. Ben bana temizlige gelen bayana sordum. Bayildi ve aldi.. Demekki bazilari evlerinde kitsch susleri seviyorlar!! Ne diyeyim..:)))

Iste hediye bu buyuk format resmini koydum.
Bilmem sizler kime puan verirdiniz..?? Resimleri gordunuz .Ama benim duvar saati de cok kotu idi ya... Kazanmadigima bozuldum biraz.. Seneye cok daha iyi bir hediye bulmam lazim. Ama gecen seneki kazanan hediye benimdi demistim ve aynen boyle iri ve kitsch birseydi.. Artik isin sirrini cozdum dedim ya . Duvar saatimi cekiliste kazanan arkadasim hala arabasinin bagajinda tasiyormus :))) .Yukari evine cikarmaya cesaret edememis.. Halbuki ben kazanan hediyeyi verdim bile .Bir evin kosesinde duruyor..O kadar da kotu
degil o zaman.. Sanirim buradaki arkadaslara kazanmayi ben hak etmistim diye esprili bir mail atacagim.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Carriemel,
Bize birkaç senedir bu partyden bahsederdin.Yazını yine keyifle okudum.Gerçekten hediyelerin açılması faslı ile çok eğlendiğiniz belli oluyor.
Bakarsın ilerde burada da hepbirlikte yapma şansını yakalar ve doyasıya eğleniriz.Bu hediyeler içinde benim favorim;senin feci saat oldu. Çünkü çok kötü bir malzeme ve süslerden oluşuyor. Ama arapça yazılar içermesi İtalyan'lara enterasan gelmiş olabilir tabi.Senin melekli kase açıkçası bazı kişilerce beğenilebilecek düzeyde ki zaten hemen kendine bir büfe bulmuş:)))

Adsız dedi ki...

Yazıyı okurken o kadar eğlendim ki. Kırk yıl düşünsem aklıma böyle bir fikir gelmezdi. Resimlere bakarken birden aklıma böyle bir partiye annanemin evinden muhteşem parçalarla katılabileceğim geldi. Sanarım 5 - 6 yıl birinciliği elimden kimseler alamazdı :)

Bu arada sayfanda yaptığın değişiklikleri çok beğendim. Mavi daha da aydınlık ve güzel olmuş.

Adsız dedi ki...

canım güzel kadın carriemel:)))ben geldimmm.saat 22*58...aslında bir gece önce 02*30 da uyuyup sabah 07 de uyanmaktan dolayı çok uykusuzum ama yinede direniyorum..paşa kocam gel uzan şu koltuğa desede ben bir yandan gazete okuyorum internetten..bir taraftan leydimle ilgileniyorum..hadi uyu artık demekten yoruldum.)))bir taraftan acaba kahve içsemmi diyorum ama dedim en iyisi carriemelin blog una bakayım.keyfim yerine gelsin:))valla şu yazını okudum gülümsedim:))harika anlatmışsın..hakikaten kuzunun dediği gibi buraya gelincede beraber yapalım:)))acaba ne bulurum iğrenç düşüneyim bir ara:)))
dün gece paşamın birthdayi idi..kızı sepet havası babaanneye:))biz balık *rakı için çeşmeye:))yemekten sonra sheratonda canlı müzik yapan gurup var..harika keman ve piyano ve muhteşem ses bir oğlan..eşimin doğum günü dedim vee eeeeeeeee iyiki doğdun şrkısını söylediler..paşam pek mutlu oldu sorma:))birde üzerine mum üflettim...ama şu 2 dir yediğim pastalardan kilo aldım sanırım yine:)))
hadi yaz gelsin ..sen yine gel...yine buluşup bol bol senin o mütiş pozlarını fotolayalım;)HATIRLADINMI?
BAHÇEMDEN SANA SEVGİLER
ORTA KAHVE SENİ ÖPER ...