21 Şubat 2012 Salı

Gemi gezisinin başka keyifleri

Az evvel Baltik kentleri gemi seyehatimin ikinci durağı olan Tallinn yazısını yayınladım. Artık yavaş yavaş üçüncü durak San Petersburg şehrini yazmaya başlarım. Kimbilir ne zaman biter sevgili okuyucularım. O kadar şahane yerler ve müzeler gördüm ki yaz yaz bitmeyecek Rusya kısmı. Neyse bu arada akşamları gemi pek keyifli idi. Tallin'den ayrılırken yağmur yağı ve hava serinledi. Geminin arka güvertesine çıktım.
Kimse yoktu. O yüzden çok rahat video çektim. Fotoğraf makinam ile çektiğim amatör bir video ama sanırım gece açık denizde gemi ile yolculuk etmenin büyüsünü yansıtıyor. Dolunayda vardı. Süper bir akşamdı.


Her akşam odamızı temizleyen görevli bize o akşam gemideki aktiviteleri veren bir broşür ve ertesi gün ziyaret edeceğimiz şehir hakkında kısa bilgi veren bir yazı bırakıyordu. Bize bakan Bali'li Asep yatağımıza her gün havlulardan süs yapıp bırakıyordu. Bir gün bir hayvan bir gün bir çiçek. Bu ilk yaptığı kuşun fotoğrafı. Bali adasına çok gitmek isterim. Gidersem ilk arayacağım Asep ve eşi olacaktır.Seve seve bizi gezdireceğini söyledi.

9 yorum:

Yasemin dedi ki...

Ohhh Harika... paylaşımlarınız için teşekkürler... :)

Carriemel dedi ki...

ben teşekkür ederim yorum yazdığınız için.okuyucu yorumu almaya bayılıyorum. tallin ne hoş değil mi?

Asiye VURAN dedi ki...

sizin adınıza sevindim önemli olan her yaptığından mutlu olmaktır sizde mutlusunuz önemli olan bu sevgiler

Esradan dedi ki...

gezdiğiniz yerlere yenilerini eklemeniz dileklerimle sevgiler

Carriemel dedi ki...

Sevgili Asiye ne kadar guzel demissiniz. iste dogru felsefe bu sevgiler...

Carriemel dedi ki...

Sevgili Esra
Insallah sırada ynı gemı seyehatinden Saint Petersbourg ya da eski adı ile Leningrad var. Çok fotoğraf var çok anlatacak şey. Bakalım ne zaman vakit bulup yazacağım. Yazılarımı takip ediyorsan hep yazıyorum zaman yok diye yoga öğretmenliği okulu,işim,ek işim ingilizce öğretmenliği ve ev çocuklar derken bu sene çok yoğunum. şimdi bahar enerjisi ile oturmalıyım masa başına sevgiler

pelinpembesi dedi ki...

bayıldım gezmelerine, tek tek okuyorum . en kısa zamanda yine yaz lütfen..

Adsız dedi ki...

harıkasın cok begendım

yoldy35 dedi ki...

Yazılarınızı gityat.com ' da paylaşabilir, sitenizi tanıtabilir ve kendi kanalınızı kurabilirsiniz. Sizi de aramızda görmek bizi çok mutlu eder.