21 Şubat 2012 Salı

Gemi gezisinin başka keyifleri

Az evvel Baltik kentleri gemi seyehatimin ikinci durağı olan Tallinn yazısını yayınladım. Artık yavaş yavaş üçüncü durak San Petersburg şehrini yazmaya başlarım. Kimbilir ne zaman biter sevgili okuyucularım. O kadar şahane yerler ve müzeler gördüm ki yaz yaz bitmeyecek Rusya kısmı. Neyse bu arada akşamları gemi pek keyifli idi. Tallin'den ayrılırken yağmur yağı ve hava serinledi. Geminin arka güvertesine çıktım.

Tallinn,Estonia 15.06.2011 üçüncü bölüm


Baltik seri yazısına devam. İlk Berlin  yazımı kaçıranlar buradan bakabilirler. Birinci bölüm
ve ikinci bölüm olarak.
Maalesef  Tallinn yazım için taslak vardı ve bayağı uzundu. Hepsi yokoldu. Bazen blogger sistemi de sapıtıyor. Ya da ben hata yaptım. Neyse stress olmuyor ve yavaş yavaş yeniden yazıyorum. Baltik Cruise gezimin ikinci durağı Estonya'nın başşehri,Unesco dünya mirası listesinde olan rengarenk sanki maket izlenimi veren şirin Tallin.Sabah erkenden kahvaltımızı ettik ve saat dokuzda Tallin'e inmiştik. Merkeze gitmeden önce şehir dışında Rus Çarı 1.Petro'nun 1718 yılında eşi Caterina için yaptırdığı Kadrioga sarayını gittik. Sarayı dışarıdan gördük ve bahçelerini gezdik.

7 Şubat 2012 Salı

Hurmali yada cennet meyveli yani italyanca ismi ile "Cachi meyveli" kedi dili tarifi Noel yemeğinden.


Geçen sene gittiğim gemi seyehatini yazamıyorum. Vakit yok. Nedenleri okuyucularım biliyor.. Ne olacak bu işin sonu? Tallin yazısı gelecek ama o kadar çok fotoğraf varki. Geçenlerde zamanım vardı önce fotoğrafları şeçtim yükledim. Sonra yazıyı yazarım dedim. Bir baktım bugün taslak bomboş. Ne oldu bilmiyorum blogger'da. Bir hata oluştu kesin. Zaman zaman olabiliyor. Keşke tek işim blog yazmak olsa ve arada ingilizce öğretmenliği ve yoga okuluna devam etsem. Ama buna birde full time devam ettiğim diğer iş de eklenince zaman daralıyor. Hergün bloga yazacak o kadar fikir geliyor ki ama bunları yazıya dökemiyorum. Bu kadar ağlamak yeter demi?  

2011 Noel arifesi akşam yemeği yazımı okuyanlardan bazıları bu tarifi istediler. Onları memnun etmek isterim. Direk italyancadan çevirdim. Cümle düşüklüğü varsa affedin. Birde frullatore türkçe ismi bilemedim ama karıştırıcı olabilir.