7 Şubat 2012 Salı

Hurmali yada cennet meyveli yani italyanca ismi ile "Cachi meyveli" kedi dili tarifi Noel yemeğinden.


Geçen sene gittiğim gemi seyehatini yazamıyorum. Vakit yok. Nedenleri okuyucularım biliyor.. Ne olacak bu işin sonu? Tallin yazısı gelecek ama o kadar çok fotoğraf varki. Geçenlerde zamanım vardı önce fotoğrafları şeçtim yükledim. Sonra yazıyı yazarım dedim. Bir baktım bugün taslak bomboş. Ne oldu bilmiyorum blogger'da. Bir hata oluştu kesin. Zaman zaman olabiliyor. Keşke tek işim blog yazmak olsa ve arada ingilizce öğretmenliği ve yoga okuluna devam etsem. Ama buna birde full time devam ettiğim diğer iş de eklenince zaman daralıyor. Hergün bloga yazacak o kadar fikir geliyor ki ama bunları yazıya dökemiyorum. Bu kadar ağlamak yeter demi?  

2011 Noel arifesi akşam yemeği yazımı okuyanlardan bazıları bu tarifi istediler. Onları memnun etmek isterim. Direk italyancadan çevirdim. Cümle düşüklüğü varsa affedin. Birde frullatore türkçe ismi bilemedim ama karıştırıcı olabilir.


HURMALI MOUSSE ILE KEDI DILI
(4 KISILIK )


KEDİ DİLİ İÇİN 
70 GR UN
70 GR DI  YUMURTA AKI (YAKLASIK İKİ )
70 GR ŞEKER
70 GR TEREYAĞ

MOUSSE İÇİN
3  OLMUŞ HURMA
500 ML   KREMA(panna)
3  YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
30 GR KABUKSUZ RENDELENMİŞ  BADEM 

YAPILIŞI  :

        Kedi dili biskuvileri için : bir kasede yumurta beyazını şeker ile karıştırın sonra oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyin ve ardından unu karıştırmaya devam edin. Bir tepsiye fırın kağıdı serin , spatula yardımı ile karışımdan küçük kedi dilleri yapin ve bunlari 180° C   15 dakika üstleri pembeleşinceye kadar pişirin. 10 dakika soğuduktan sonra tepsinin üzerindeki kağıttan alın
       
        Mousse  icin :  Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve soyun. Frullatore ile ezin ve süzün. Diğer taraftan panna yani  krema ile pudra şekerini  çırpın  sonra karışıma  ekleyin. 1 saat buzdolabında bekletin. Bu arada bademleri kızartadurun.

Sunum  :

        Bir kule yaratin biraz mousse, bir kat kedi dili olarak. Üç kat olsun en üstte mousse koyun ve bademleri ekleyin
i       isterseniz yanına  iki dilim hurmada verebilirsiniz . Afiyet olsun!!

 

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Teşekkürler, haftasonu tatlısı bu olacak :)Sevgiler Nergis

Carriemel dedi ki...

yoresel yemek ve orgu: bu tarif guzeldi evet ve odul almis italya'da ama ben sizin bu guzel etkinliginize kulur tarifimi birakacagim sanirim. simdi eski yazilarimdan bulup cikartayim hemen. tesekkurler

Adsız dedi ki...

Macbook Servisi olarak verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.Başarılarınızın devamını dileriz.